Project Description

En multimediaföreställning om ett av historiens mest ikoniska band. En Storytelling-Livedokumentär-Konsert om THE BAND.

Vi gör en resa som startar med att en amerikan och fyra kanadensare i början av 60-talet sammanstrålar i gruppen The Hawks som kompband till rockabillysångaren Ronnie Hawkins.

Vi får bland annat följa:
...Mötet med Bob Dylan som leder till att The Hawks transformeras till The Band med de fem distinkta personligheterna Rick Danko, Levon Helm, Richard Manuel, Garth Hudson och Robbie Robertson.
...Hur skogarna och bergen runt Woodstock i vackra Catskills ger The Band möjlighet att skapa musik som med sin pastorala reflekterande skönhet känns som från en gammal tid, och samtidigt ny...Mountain Music.
...Albumet Music From Big Pink som 1968 får musikvärlden att skälva till och som får Eric Clapton att lämna Cream och får George Harrison att säga: ”The best band in the history of universe”.
...Tillkomsten av den starka andra plattan The Band (The Brown Album) och den fantastiska livedubbeln Rock Of Ages.
...Hur den starka känslan av brotherhood så småningom eroderas av droger, pengar och skadade förtroenden.
...The Bands storslagna farväl med avskedskonserten The Last Waltz i San Francisco 1976.

Föreställningen består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow: Berättandet, visuella projektioner (liveklipp, intervjuklipp, bilder) samt låtar som framförs med sång, akustisk gitarr och elgitarr.

Föreställningen riktar sig till vuxna men fungerar också mycket bra för folkhögskolor och estetiska program på gymnasiet.

Den 1 h 40 min långa föreställningen kan spelas med eller utan paus.

Project Details

Skills Needed:

Categories: